În vizită la cetatea scufundată – Păcuiul lui Soare

Pentru că tabăra de jurnalism de la Dervent este și despre tineri, despre bucurie, despre soare și viață, Părintele Stareț Andrei ne-a oferit în ultima zi ocazia unei vizite la ceea ce mulți jurnaliști numesc pompos ”Atlantida României”. O cetate veche de 1000 de ani, din care doar o șesime mai stă astăzi la suprafață, restul fiind îngropat sub apele Dunării.

Păcuiul lui Soare este o cetate bizantină asociată de mulți istorici cu celebra Vicina, a cărei poziționare geografică nu a fost niciodată certificată. Aproape de o plajă cu nisip fin, Păcuiul încă își păstrează urmele zidurilor exterioare și rămășițe ale portului, toate năpădit de vegetație și ape. Prezența lor acolo remodelează încet, dar sigur, traseul Dunării. Iar Dunărea modelează și șterge inexorabil urmele istoriei.

Dincolo de lecția de istorie, pentru noi, însă, Păcuiul lui Soare a fost un repaus bine-meritat, plin de soare și liniște, de verdeață și pace. Lucru pe care credem că îl veți regăsi din plin în fotografiile de mai jos.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s